Voorbereidingen gestart - Reisverslag uit Juba, Soedan van johaninsoedan - WaarBenJij.nu Voorbereidingen gestart - Reisverslag uit Juba, Soedan van johaninsoedan - WaarBenJij.nu

Voorbereidingen gestart

Door: Johan

Blijf op de hoogte en volg

20 Maart 2006 | Soedan, Juba

Vanmorgen de laatste zaken op het werk geregeld. Iedereen leeft mee en is benieuwd naar de laatste stand van zaken. Helaas kan ik nog steeds geen duidelijkheid geven. Vanaf vandaag wordt alle energie gebruikt voor de laatste voorbereidingen.
De spullen moeten nog goed ingepakt worden, en de laatste boodschappen moeten worden gedaan (o.a. zaklamp en warmteregulerende sokken). Overal in huis liggen spullen die mee moeten. Alleen hiervoor heb ik al een dag nodig om ze bij elkaar te zoeken. Uiteraard moet er van ieder bagagestuk een uitgebreide inventarislijst worden opgemaakt voor de douane. Lang leve excel !! De bagage moet dit weekend gereed staan, want ik verwacht dat we deze maandag of dinsdag op een verzamelplaats moeten inleveren.
Ook moeten er nog 2 pakken en wat burgerkleding geïmpregneerd worden. Aanstaande donderdag een dag op de rijschool om lessen te krijgen in bergingswerkzaamheden en voor vrijdag een afspraak gemaakt bij de bank, dus de week zit redelijk vol. Ik hoef me niet te vervelen.
Vandaag ook een mailtje ontvangen van Jan, die sinds afgelopen zondag in Juba zit. In het kort: Het regent, is benauwd warm, onderdak in een 6-persoonstent kost $70,- per persoon per nacht, een huisje huren (zonder water en elektra) kost tussen de $1500 en $2500 per mnd, de bedden zijn voorzien van een matras (maar wel te kort), de natuur is super en de mango's vallen spontaan uit de bomen (net als de hagedissen die in de bomen leven). Oh ja, het voertuigenpark is nog niet op volle sterkte (één auto voor 8 man). Tevens krijgen we de tip een strijkijzer mee te nemen, om daarmee de eitjes van een insect te doden, welke graag in pas gewassen kleding bivakkeert. De larfjes uit deze eitjes kruipen via de kleding in de huid en komen pas weer tevoorschijn als ze zich voldoende hebben volgevreten bij hun gastheer. Schijnt wel een leuk gezicht te zijn, maar laat van die lelijke littekens op je huid achter. Dus . . . morgen maar weer eens op zolder kijken of we daar niet een oud strijkijzer hebben liggen.

Het klinkt misschien raar, maar ik word steeds nieuwsgieriger.

• 21 Maart 2006 - 18:12

Danny (rottweilertje):

Johan klinkt spannend

• 22 Maart 2006 - 18:32

Robert:

Johan, ik miste op foto je lap-top & webcam etc. Hoe ga je dat doen.

• 22 Maart 2006 - 18:41

Johan In Soedan:

Op de foto staat alleen de ruim-bagage. Je dacht toch niet dat ik mijn lappie uit handen geef om hem daarna misschien niet meer terug te krijgen. Mijn lappie blijft gewoon "op de man" (1e levensbehoefte)!

• 23 Maart 2006 - 13:25

Johan Sr:

Die $ zijn dat Afrikaanse dollars?

• 23 Maart 2006 - 13:44

Ine:

Snap je nieuwsgierigheid, succes met alle voorbereidingen