Tweede cursusdag . . . - Reisverslag uit Juba, Soedan van johaninsoedan - WaarBenJij.nu Tweede cursusdag . . . - Reisverslag uit Juba, Soedan van johaninsoedan - WaarBenJij.nu

Tweede cursusdag . . .

Door: Johan

Blijf op de hoogte en volg

26 April 2006 | Soedan, Juba

Vannacht heerlijk geslapen. Edwin nog beter !! Het snurken zal wel wennen en zo niet, zet ik gewoon de airco wat hoger ;-)
Vanmorgen vroeg bij het ontbijt even gezongen voor onze jarige Hein. Vandaag is hij 36 jaar geworden en hij mag vanaf vandaag meedoen met de veteranenkampioenschappen Soms heeft ouder worden een voordeel.
Vandaag de tweede dag van de cursus. Eerst nog meer info omtrent mandaten en welke instanties er allemaal nog meer werken binnen de UN. Ook voorlichting omtrent allerlei ziektes en HIV/Aids ontvangen. Toen de instructrice vertelde dat je aids kan voorkomen d.m.v. het gebruik van een condoom, vroeg ze om een vrijwilliger. Uiteraard wist de complete Nederlandse delegatie direct te roepen dat er een jarige onder ons was en je raad het al, Hein mocht zijn kado in ontvangst gaan nemen. Alleen de lichaamskleuren van het model en het slachtoffer kwamen niet met elkaar overeen. Ook de plaatselijke UN-arts heette ons welkom in het “paradijs van de tropische ziektes”. Uiteraard hebben we van hem de tips gekregen hoe we ons zelf het beste konden beschermen tegen alle onzichtbare vijanden. In het kort komt het erop neer dat we onbetrouwbaar water minstens 20 minuten moeten koken en iedere week trouw onze malariatabletten moeten innemen. Eigenlijk niets nieuws onder de zon dus.

Ik heb vandaag ook de temperaturen een beetje in de gaten gehouden.
Bij het opstaan was het op de kamer 30 graden C. Tijdens de koffie op het terras (08.00 uur, in de schaduw) 36 graden. Vanmiddag, rond 14.00 uur, was het in de zon ruim boven de 50 graden. Hoeveel precies weet ik niet, want dit ding gaat maar tot 50 gr C, maar ik heb de foto bijgevoegd als bewijs. Vanmiddag om 16.00 uur in de schaduw, . . zie foto.
Aan het einde van de lessen, ook nog even een fotootje gemaakt op het terras (in de schaduw).

Vandaag is het ook duidelijk geworden dat we waarschijnlijk pas eind mei ons eerste geld gestort krijgen (op een bankaccount, die we pas af kunnen sluiten als we in Juba zijn aangekomen (rond 10 mei). Jeroen heeft zich tijdens de lessen opgeofferd om voor iedereen een voorschot te gaan regelen. Hij heeft dit kunnen realiseren binnen 3 uur, en dat mag je hier best een administratieve wereldprestatie noemen. Zaterdag staan we in de planning om een rijexamen af te gaan leggen. Gelukkig hebben ze hier geen trams :-)

Zondag zijn we uitgenodigd bij de ambassade om koninginnedag te vieren. Let’s Party !!

Straks, om 19.00 uur, moeten we weer op zoek naar een eettent (gisteren hier in het hotel gegeten, maar was niet helemaal geslaagd).

Tot zover, nu snel douchen . . . . .

• 26 April 2006 - 15:49

Dennis:

He die Johan!

Jullie worden nog echte Khartoem eet specialisten! Leuk hoor! Hoop dat Hein een beetje leuke dag heeft gehad! Ik zal er vanavond eentje op hem drinken!
    Kun je van te voren nog oefenen met die 4x4 bakken? Succes in ieder geval, komt vast wel goed!

doe iedereen de groeten even(1persoon in het bijzonder) Keep on going!

Dennis

• 26 April 2006 - 16:01

Lydia:

He Jo
    Zo te lezen heb je het toch wel erg zwaar tot nu toe zeg, vooral die temperatuur dat nekt je vast. Kan je niet wat zonnestralen hierheen sturen vraagt Ron?
    Vandaag moet ik zeggen hebben we de zon ook weer eens gezien alleen blijft de wind koud.
    Nou succes daar met je rijexamen groetjes van allemaal.

• 26 April 2006 - 17:17

Shanaz:

Wist Hein wel wat hij met dat condoom moest doen? Wij hebben een heerlijk biertje op hem gedronken en een stukje taart gegeten. Wel aan hem gedacht natuurlijk. Voor jullie allemaal heel veel succes!!

Shanaz

• 26 April 2006 - 17:29

Audrey:

Heb met plezier je dagboek gelezen. Reuze interessant, vooral omdat mijn collega (Co), nu jouw collega is :-)!
    Veel sterkte gewenst de komende tijd, en doe je hem svp de groeten van mij?

• 26 April 2006 - 17:44

Jolanda En Consorten:

Johan, wat ontzettend leuk dat we je zo kunnen volgen. Tot nu toe ziet het er niet slecht uit. Geniet maar van al die luxe nu het nog kan.

Groetjessssss

Ank...hulptroepen nodig???
    Roep dan!!!!

• 26 April 2006 - 18:29

Bart:

Hallo Jo,
    Golf goed gegaan, reuze gezellig en het eten, een BBQ, was erg goed geregeld. Feliciteer Hein van mij.
    Voor Anke,
    Ik heb een MAKRO kaart binnen gekregen op naam van Johan, ik kom hem binnenkort brengen zodat jij het extra geld dat Johan verdient weer makkelijk uit kunt geven!!
    groeten Bart

• 26 April 2006 - 18:58

Kay:

Hallo Johan, feliciteer Hein namens mij en laat hem nog eens wat schrijven. Vandaag meegedaan aan de Golf kampioenschappen. Was goed georganiseerd en lekker weer. Beetje bij gekleurd. Buiten een graad of 20 binnen 30 graden, maar ja toen zat ik bij de openhaard.
    Johan discipline met de medicijnen of pillen hoe je het noemen wilt en zeker niet vergeten.
    Je moet het nu allemaal zelf doen. Succes met je rijexamen.
    Ank, als ik dat van Bart lees, maximaal inkopen. Mocht je ruimte te kort komen, ik wil altijd wel even meerijden.

• 26 April 2006 - 19:57

Wilfred, Teresa & Tristan:

Hé Johan, warm hè???
    Zo te lezen ben je helemaal in één geheel aangekomen en gaat het goed met je. Over het eten in ieder geval geen klagen, als ik de foto's zo zie. Maar die hele hoge temperaturen zijn ook weer een beetje te veel van het goede.

Mocht je nog eens tijd over hebben, Tristan heeft ook een eigen site. Mail maar een keertje voor het adres met Henk en Anita.
    Succes daar en we blijven je site volgen!

groetjes Wilfred, Teresa en Tristan

• 26 April 2006 - 20:49

Belgium Friends Of Co -:

Leuk om zo een beetje inside information te krijgen. Bedankt en ga zo door!

• 27 April 2006 - 16:58

Ron Gits:

Hallo Johan,

Fantastisch dat we jou en Hein en jullie ervaringen, van zo dichtbij mee kunnen maken. Complimenten met je site. Bijna een week daar en al vol van allerlei eerste indrukken. Neem ze goed in je op, na een paar maanden zie je ze niet meer.
    Johan en Hein, we wensen jullie een zinvolle uitzending en pas goed op jezelf en op elkaar. Ook het thuisfront van beide collega's wensen we heel veel sterkte.

Vrgr Ron en Dinie

• 27 April 2006 - 17:02

Herma:

He johan wat een temperaturen daar zeg.
    hier mag het wel wat omhoog.
    zal je verslag blijven volgen,
    groetjes Herma

• 27 April 2006 - 17:56

Fred:

Hallo Johan,
    Vandaag voor het eerst de site bezocht.
    Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing!
    Geweldig leuk om te lezen en zo een idee te krijgen van wat jij daar zoal meemaakt.
    Hou je haaks en tot schrijfs. (Qua drinken kan je dezelfde hoeveelheden nuttigen alleen nu geen bier !!!!
    Groeten Fred en Lia de Ruijter.

• 27 April 2006 - 18:09

André W:

Hoi Jo,

Lekker bruinbakken zo, daar kun je geen tropische ziektes van krijgen, zeker niet met die mooie rubbers erbij. Lijkt me voor jou persoonlijk hartstikke leuk om te zien dat je site goed bezocht wordt. Hopen dat het zo blijft wanneer je naar je uiteindelijke stekkie gaat. Ouwe Bart zat vandaag stuk, had gisteren verjaardag van de oudste en was bijna tot falen gegaan. Hij mocht vandaag wat eerder van mij naar huis om te gaan slapen.... Groeten en hou je haaks!