Mediatraining
Door: Johan in Soedan
29 Mei 2006 | Soedan, Juba
De bedoeling is dat dit bureau allerlei vormen van ondersteuning (in de ruimste zin van het woord) levert aan projecten in Soedan.
Er dient wat mij betreft een compliment te gaan naar iedereen die mee geholpen heeft om dit complex te bouwen, want zoals ik een paar dagen geleden schreef, was het nog een complete bouwput. Toen ik er zondagmiddag langsreed, leek het wel een plaatje. Keurig hek eromheen, mooie entree, strakke wegen en bijna alle rotzooi opgeruimd. Ik weet dat er een bedrijf uit het oosten van ons land (PEGU uit Hengelo) iets mee van doen heeft gehad, mannen . . . knap werk !!
Om 18.00 uur nog even de schoentjes gepoetst en wandelend vertrokken naar het naastgelegen Banglahdeshkamp, waar de Nederlandse delegatie was neergestreken. Bij het verblijf aangekomen, werden we opgewacht door een hele delegatie. Uiteraard herkenden we onze ambassadeur in het gezelschap, die we nogmaals willen bedanken voor al zijn goede zorgen in Khartoum. Na het handen schudden en voorstellen aan elkaar werden we meegenomen in het vertrek van de minister. Hoe het kwam weet ik niet, maar binnen 2 minuten stond iedereen al met elkaar te praten alsof we dagelijks bij elkaar op de borrel kwamen. Lekker ontspannen dus. Toch leuk om te weten dat ook de minister gewoon in een tent slaapt, onder een muskietennet, en net zoveel last heeft van de muggen als wij. Ter informatie, afgelopen nacht heeft het enorm geregend en gedonderd (en dan praat ik over echte regenbuien). Het onweer lag precies boven het kamp en bij het opstaan hebben we kunnen constateren dat er meer water in dan buiten de tent lag. Tijdens het gesprek werden Co en ikzelf even mee naar buiten genomen voor een tv-interview voor het NOS Journaal. Wat er van dit interview straks wordt uitgezonden weet ik nog niet, maar jullie zullen dat eerder te weten kunnen komen door op dinsdag- of woensdagavond naar het journaal van 20.00 uur te gaan kijken. Misschien kan iemand dit opnemen en digitaal ergens op internet plaatsen (en natuurlijk de link doorgeven op de site). We zijn zelf heel benieuwd naar het resultaat, maar helaas is er hier niets Nederlands te ontvangen. Tevens is Co ook nog geïnterviewd door NOS radio 1, die het gesprek zeer waarschijnlijk dinsdagochtend zal uitzenden. Na de interviews nog even een fotosessie en eigenlijk was de tijd toen alweer om. Jammer, . . . . want het was heel informeel en iedereen van de delegatie was oprecht geïnteresseerd in onze ervaringen.
Na afloop zijn Hein en Jeroen nog even naar het HQ gereden om te kijken of de helikopter naar Maridi ook daadwerkelijk zal vliegen en vooralsnog staat de vlucht inderdaad voor hedenochtend (maandag) rond 11.00 uur gepland voor vertrek. Eerlijk gezegd geloof ik het pas als ze in de lucht hangen, want het weer ziet er deze ochtend toch nog dreigend uit. Duimen dus ;-)
Pa en Ma, van harte gefeliciteerd met jullie 49 jarige huwelijksdag.
Berry, succes met de organisatie van het VVH-volleybaltoernooi op dinsdag.
VVH-ers, maak er, net als altijd, een gezellig toernooi van.
29 Mei 2006 - 06:01
Ankeline:
Hoi Jo,
Goeiemorgen, jij was er vroeg bij met een nieuw stukje schrijven. Moet daar niet gewerkt worden!! Ben benieuwd of we je gaan zien op TV. Moest er vanmorgen vroeg uit omdat Piet de auto op kwam halen voor de APK keuring. Ik had de krant al uit en dacht laat ik nog maar even kijken of er nog wat reacties bij gekomen zijn op de site. Leuk om weer wat nieuws te lezen op de vroege morgen
Groetjes en werkse :) -
29 Mei 2006 - 07:38
Dennis:
Kijk dan heeft die mediatraining toch zo zijn vruchten afgeworpen! Fijn dat het fijn was!
Ik ga zeker de radio en TV goed in de gaten houden!
Groeten daar! -
29 Mei 2006 - 08:24
Jan Venekamp Van Staf OTCo:
Zal proberen het nieuws item op internet te krijgen. Heb het nog niet eerder gedaan, maar zal een poging wagen! -
29 Mei 2006 - 14:23
Pannu:
Denk je dat je de Minister hebt kunnen overtuigen van ontplooiing in meerdere sectoren? -
29 Mei 2006 - 14:25
VVH:
Bedankt Johan, we maken er iets gezelligs van hoor komende dinsdag! -
29 Mei 2006 - 18:32
Lydia:
He Jo, blijkt nou toch dat je fotogeniek bent en ook nog voor de camera mag tjonge jonge. Nou toch niet voor niets naar Soedan afgereisd he, we zullen kijken hoor!!!!!!
Zijn benieuwd en dan horen we je stem ook weer eens.
Voor Ank hopelijk alles goed met de auto en je neemt het toch wel op he?
Doei liefs van deze kant. -
30 Mei 2006 - 07:12
Gregory Sedoc:
Jo,
Wat hou je alles toch toppie bij! Echt fantastisch om te lezen wat je daar allemaal doet.
Hier op het werk alles ok. Morgen naar Budel voor orienteren. Mijn wedstrijden gaan goed.
Nou ik zal snel weer wat plaatsen. Groeten van Gregory