Plaatsing onder voorbehoud !
Door: Johan in Soedan
07 Mei 2006 | Soedan, Juba
Een leuk plaatje, maar absoluut geen gezond beroep.
Gelukkig kwamen we vandaag wel net op tijd aan in het leslokaal. Ons laatste lesje van de cursus is misschien wel een van de belangrijkste geweest. Het ging namelijk over financiën en de verlofregeling.
Natuurlijk kan ik hier wel de gehele financiële regeling openbaar maken, maar ik wil de belastingdienst nu ook weer niet wijzer maken dan dat ze al zijn. Ook ik kan het voor hun niet leuker maken :p
Interessanter voor ons was de verlofregeling. Mocht je nu denken dat iedere VN werknemer dezelfde verlofregeling heeft, dan kom je bedrogen uit. In ieder geval weet ik nu dat voor mij (military observer) verwacht wordt dat ik 7 dagen per week werk. Als tegemoetkoming krijg ik na iedere 5 werkdagen 1 dag CTO (Compensatory Time Off). Deze dagen zijn op een nader te bepalen tijdstip op te nemen, met een maximum van 12 dagen aaneengesloten. Ook krijgen we anderhalve dag verlof (=leave) per maand bijgeschreven. Deze “leave” kan je dan opsparen en aan je CTO-verlof plakken, waardoor je in staat bent om er even een tijdje tussenuit te gaan. Er zit dus ergens ruimte voor mij om een break te plannen, alleen kan hier pas invulling aan gegeven worden als ik op mijn toekomstige werkplek ben aangekomen. De VN heeft de regeling ingesteld dat er maximaal 25% van de teamsite tegelijk op verlof mag zijn, dus zal er eerst enig overleg dienen plaats te vinden met de overige toekomstige collega’s in Juba.
In Juba ?? Yep, dat is mijn toekomstige werkplek, samen met Jolanda en Co. De overige collega’s worden op een andere locatie geplaatst, die zij zelf binnen hun eigen kring bekend zullen maken. Op deze manier voorkom ik dat deze pagina een officiële uitgave van de Nederlandse missie wordt (dit in goed overleg met de collega’s hier). De plaatsing is nog even onder voorbehoud, omdat de officiele organen het uiteindelijk nog moeten bevestigen, dus het wachten is op het formulier met de juiste handtekening.
Nu onze plaatsing (officieus) bekend is, hebben we nu een aantal dagen om de laatste zaken te regelen. Het betreft o.a. een UN-emailaccount, een Motorola portofoon, een usb-stick (jawel), herschikking van onze bagage en alle papieren voor het luchttransport (zowel van onszelf, als van de bagage). Verder moeten we bagage op het vliegveld aanleveren en krijgen wij ons paspoort nog terug, hopelijk met de juiste visa er in. En last nut not least moeten we nog bij de bank langs om een chequeboekje op te pikken.
Los van al deze werkgerelateerde activiteiten kunnen we bij de ambassade onze eerste postpakketjes op halen. Yahoo!
Vanmorgen hebben we, als klas, ook nog even een praatje gehad met de Force Commander, die ons, als Nederlanders, toch nog even zijdelings aansprak over de onmogelijke wens om ons allemaal in sector 1 te plaatsen. Zijn voornaamste reden is een internationaal waarnemersveld, verdeeld over geheel Soedan. Voor hem is iedereen binnen de VN gelijk, ongeacht geslacht, rang of nationaliteit. In ieder geval zijn we minimaal als tweetal op een post gezet. Wat zijn visie uiteindelijk betekent voor de missie zal de toekomst leren.
Voordat ik het vergeet,
Robert (de buurman) van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ook morgen gaan de vlaggen uit in Harderwijk, dan viert Melanie haar verjaardag. Dat gaat zoonlief geld kosten ;-)
07 Mei 2006 - 15:52
Danielle:
Hey ik zie dat je nieuwe agenda zijn werk goed doet!!! Gelukkig dat je toch in Juba komt en niet in een totaal andere omgeving.
Het is hier nog steeds lekker weer, 23 graden. Morgen mn concept van mn afstuderen inleveren! -
07 Mei 2006 - 17:52
Kay:
Hallo Johan,
Onder voorbehoud is het mooi dat in Juba terecht komt. Leuk voor je, samen met Co en Jolanda. We wachten je ervaringen in Juba af. Eerst er maar naar toe.
Ook vandaag wederom voor Nederlandse begrippem warm. Naar de verjaardag van mijn zus geweest. Na de operatie gaat het goed met haar en het was een fijne dag. Kijken nu naar Ajax - PSV (bekerfinale). Gaat uitzien naar verlenging.
Tot laterrrrrrrrrrrrrrr
Abdominal -
07 Mei 2006 - 17:53
Kay:
Johan,
Een nabrander. Huntelaar scoort in blessure tijd. -
07 Mei 2006 - 18:09
Berry + Melanie:
Ej dat word kamperen in een hutje dus, zonder de luxe die je nu hebt, misschien gaan dr dan nu wel wat kilotjes van af haha
En jah morge is het zo ver voor mel, eindelijk 18. Het zou een feestdag moeten wezen maar mijn bankrekening is dr wat minder blij mee idd. maarja dat moet de pret niet drukken.
Tjoooow Ber+Mel -
07 Mei 2006 - 19:14
Dick (svv):
hoi wereldreiziger,
ziet er allemaal professioneel uit, starten morgen met de oefening voor de 2e klas ben benieuw....
heb je al wat feedback voor onze opleiding of mail ik wat te vroeg
hoop dat je het naar je zin hebt,
greetz dick -
07 Mei 2006 - 20:21
Bart:
Hallo Jo,
gelukkig enige duidelijklheid waar je terecht komt.En zo te lezen ook een behoorlijke vakantieperiode kan Anke misschien nog lekker even over komen voor een vakantie met zijn tweeen. Succes met de verhuizing.
groeten Bart -
08 Mei 2006 - 08:39
Peter A. (HKCC):
Veel succes toegewenst en vooral blijf heel. -
08 Mei 2006 - 11:36
Robert - Buur:
Hoi Johan, bedankt voor je attentie. En uiteraad vandaag 8 mei gefeliciteerd met je aanstaande schoondochter of liever de vriendin van Berry.
Het is goed te horen dat er wat meer duidelijkheid is in de missie en vooral de lokatie. Ik hoop dat je ons regelmatig op de hoogte kan blijven houden. Verder gaat het hier goed; Goede temeratuur en veel wind (helaas te veel zelfs voor te zeilen) Zou komt de mij training in het nauw voor de "Ronde om Texel" De 'ruime' sponsering is overigens wel rond. Succes verder en we blijven je volgen.
Groeten
Robert. -
08 Mei 2006 - 15:19
Arjan Kreeft:
Hallo Johan,
Vandaag voor het eerst al jou verhalen gelezen.Best wel indrukwekkend wat jij allemaal beschrijft. Succes met de verdere uitzending en ik zal jou verhalen blijven lezen.
Groeten Arjan
Ps: Ajax heeft met 2-1 gewonnen! -
08 Mei 2006 - 17:28
Karin Mol:
Hoi Johan,
ik heb je nog niet verteld met hoeveel plezier ik je verhalen lees. Leuk als aanvulling bij de info van Jeroen. Je schrijft leuk en lekker leesbaar, mijn complimenten. Succes in (onder voorbehoud) Juba en vooral veel plezier! Groeten aan de groep... -
08 Mei 2006 - 18:09
Ric:
Ben benieuwd naar het vervolg en sterkte met de laatste voorbereidingen. Groetjes aan het team. -
08 Mei 2006 - 18:37
Friends Of Co:
Hallo Johan, wij lezen mee als vrienden van Co (de belgjes dan weet hij het wel) en zijn blij zo een beetje mee te kunnen leven. Vanavond een meer zorgelijk bericht op de radio over een evacuatie?
So stay safe daar met z'n allen! -
09 Mei 2006 - 11:00
Oj: